Συνάντηση Σόιμπλε με Νταισελμπλουμ για την Ελλάδα

 
Συνάντηση Σόιμπλε με Νταισελμπλουμ για την Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 06/04/17 - 12:59

Το μέλλον του ελληνικού ζητήματος και της επικείμενης συμφωνίας κρίνει η σημερινή (Πέμπτη 06/04) συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που θα γίνει το απόγευμα στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup στη Μάλτα.

ελληνικού

Την Τετάρτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

Στο περιθώριο της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με παράγοντες του ελληνικού ζητήματος.

Την ίδια στιγμή στέλεχη της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζουν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους όπως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης που εκτίμησε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής δυσκολεύουν την επίτευξή της».

Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε οτι «Έχουμε καταφέρει να απορρίψουμε παράλογους σχεδιασμούς. Τον Δεκέμβρη οι δανειστές ζητούσαν 4,5 δισ. σε μέτρα και υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας ζητούσαν να κλείσουμε τη συμφωνία».

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος για την πορεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών απάντησε: «προχωρούμε με βεβαιότητα, ότι κάνουμε την καλύτερη επιλογή στις συνθήκες που υπάρχουν. Καταφέραμε το 2015 από έλλειμμα 0,25% να πάμε σε πλεόνασμα 0,2% και το 2016 από πλεόνασμα 0,5% φαίνεται πως θα κλείσουμε πάνω από 3%. Έχουμε πιάσει την πρόβλεψη για το 2018».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειδώνει η συμφωνία με τα νέα μέτρα

Handelsblatt: Για τα κόκκινα δάνεια θα συζητήσουν οι «27» υπουργοί Οικονομικών στη Μάλτα

Βερολίνο: Χρειάζεται ταχεία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα