Δημοσκόπηση ICM/Guardian: Προβάδισμα 21% για τους Συντηρητικούς της Μέι

 
Άνετο προβάδισμα για τους Συντηρητικούς της Μέι σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής εκλογών

Ενημερώθηκε: 18/04/17 - 21:36

Τερέζα Μέι: Προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Εργατικού Κόμματος δίνει στην Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα η πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό την Τρίτη.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian έγινε σε δείγμα 1.000 πολιτών, με τους Συντηρητικούς να λαμβάνουν το 46% των προτιμήσεων, ποσοστό 2% μεγαλύτερο από το ποσοστό που συγκέντρωσαν σε σφυγμομέτρηση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, τους Εργατικούς το 25% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες το 11%.

Περίπου τρεις στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η Μέι έπραξε σωστά που κάλεσε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

"Εκλογές για να αποκτήσουμε ενότητα στο κοινοβούλιο"

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε έκτακτη συνέντευξή, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

διαπραγματεύσεις

Σε ένα προεκλογικού τύπου διάγγελμα, σε προσωπικό τόνο, η Μέι απευθύνθηκε στη βρετανική κοινή γνώμη λέγοντας ότι, κάθε ψήφος στους Συντηρητικούς θα ισχυροποιήσει τη θέση της στις με τους εταίρους.

"Μόλις προήδρευσα μια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου συμφωνήσαμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει γενικές εκλογές για τις 8 Ιουνίου", δήλωσε η Μέι.

«Χρειαζόμαστε εκλογές τώρα πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις» είπε η κ. Μέι.

Η διαδικασία που ξεκινά για το Brexit είναι πολύ δύσκολη και η ολοκλήρωσή της θα συνέπεφτε με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

Κοινοβούλιο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Ουσιαστικά όμως η κ. Μέι θέλει τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της για το Brexit, για το οποίο είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω: «Η Βρετανία επέλεξε το Brexit και δεν υπάρχει γυρισμός».

Σχετικά Θέματα:

Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανή ανακοίνωση εκλογών στη Μ. Βρετανία - Δείτε Live τη συνέντευξη Μέι

Τερέζα Μέι: “Brexit” σημαίνει “Brexit”

Brexit -Δημοψήφισμα: Αυτά είναι τα σενάρια χάους που προετοιμάζονται στις Βρυξέλλες!