Επέστρεψαν Celtics, Clippers και Westbrook (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Επέστρεψαν Celtics, Clippers και Westbrook (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 22/04/17 - 13:30

Τα ξημερώματα για πρώτη φορά οι Boston Celitcs απέδωσαν τα αναμενόμενα, θύμισαν τους "Κέλτες" της κανονικής περιόδου και κάπως έτσι έφτασαν εύκολα στη νίκη 104-87 απέναντι στους Bulls μειώνοντας σε 2-1 στις νίκες.

Καλύτερος των Σέλτικς ο Χόρφορντ με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, την στιγμή που ο Τόμας είχε 16 πόντους όσους και ο Κράουντερ. Από τους Μπουλς ο Γουέιντ είχε 18 πόντους και ο Μπάτλερ 14 και οι δύο με κακά ποσοστά.

Οι Μπουλς φάνηκαν επηρεασμένοι από την απουσία του Ρόντο. Οι Σέλτικς –από την άλλη πλευρά- ήταν προσεκτικοί και αποφασισμένοι από την πρώτη στιγμή του αγώνα. Πήραν διαφορά, φτάνοντάς την στους 20 πόντους στην αρχή της δεύτερης περιόδου.

Αντέδρασαν οι Μπουλς και μείωσαν στο σκορ, σταδιακά έφτασαν στον έναν βαθμό 43-44 αλλά στο σημείο αυτό αφυπνίστηκαν οι Σέλτικς που με ένα σερί αύξησαν και πάλι τη διαφορά τους στους εννιά πόντους και στη συνέχεια στους είκοσι σφραγίζοντας τη νίκη.

Με μια τρομερή εμφάνιση ο Κρις Πολ οδήγησε τους Κλίπερς στη νίκη 111-106 απέναντι στους Τζαζ στη Γιούτα και στο 2-1 στη σειρά των αγώνων για τα πλέι-οφ του ΝΒΑ.

Ο πλέι-μέικερ των Κλίπερς ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε την ομάδα στους ώμους του όταν τα πάντα φαίνονταν πολύ δύσκολα για κάθε άλλον. Τι είχε συμβεί; Ο Γκρίφιν είχε αποχωρήσει από το ματς με τραυματισμένο το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, οι Τζαζ είχαν το προβάδισμα και έδειχναν ικανοί να πάρουν και τη νίκη.

Όμως ο Πολ είχε άλλη άποψη. Έχοντας και τη σημαντική βοήθεια του Μπα ΑΜοουτε, πήρε τους Κλίπερς από το χέρι στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη. Πέτυχε συνολικά 34 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ, τους 24 στις δύο τελευταίες περιόδους και τους 13 από αυτούς στα τελευταία λεπτά. Ο Ντε Αντρε Τζόρνταν πέτυχε 17 πόντους με 13 ριμπάουντ, ο Μοουτε 15 πόντους.

Από την άλλη πλευρά ο Χέιγουορντ είχε 40 πόντους, ο Χιλ 26 πόντους και ο Τζόνσον 15.

Τα ξημερώματα ο Γουέστμπρουκ θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, έκανε το συνηθισμένο για εκείνον φέτος τριπλ-νταμπλ και έτσι έδωσε τη νίκη 115-113 στην ομάδα του, η οποία μείωσε σε 2-1 νίκες.

Συνολικά 32 πόντους, 13 ριμπάουντ 11 ασίστ και τρία κλεψίματα είχε ο σούπερ-σταρ της Οκλαχόμα ο οποίος είχε συμπαραστάτες τους Γκίμπσον με 20 πόντους, Ολαντίπο και Ρόμπερτον με 12 και τον Καντέρ με 10.

Ο Χάρντεν ήταν ο καλύτερος του Χιούστον. Τελείωσε το ματς με 44 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Λου Γουίλιαμς είχε 22 πόντους και ο Άντερσον 18.