Γαλλικές εκλογές: Πως είδε ο Τύπος την αναμέτρηση του πρώτου γύρου (ΦΩΤΟ)

 
Γαλλικές εκλογές: Πως είδε ο Τύπος την αναμέτρηση του πρώτου γύρου (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 24/04/17 - 08:54

Η κρίσιμη και ιστορική αναμέτρηση του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου που δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. Οι περισσότεροι χαιρέτισαν την πρώτη νίκη Μακρόν ενώ υπήρξαν και πρωτοσέλιδα που δεν έκρυψαν την τοποθέτησή τους ενόψει δεύτερου γύρου.

Μαρίν Λεπέν

Ειδικά η «L'Humanité» βγαίνει με ένα τεράστιο «Jamais» (Ποτέ) και την με το κεφάλι σκυμμένο. Η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς δίνει το στίγμα της για τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών δείχνοντας στους ψηφοφόρους τον Εμανουέλ Μακρόν.

Με τον Μακρόν να τείνει το χέρι του στο εξώφυλλό της η «Liberation» γράφει για τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας: «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Και η «L' Opinion» υπέρ Μακρόν γράφοντας: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ».

Η «Les Echos» με τον κεντρώο υποψήφιο και εκείνη στο πρωτοσέλιδό της γράφει: «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν ενώ η «La Croix» δίνοντας χώρο και στους δύο υποψηφίους κάνει λόγο για μία «νέα συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλικές εκλογές: Το αποτέλεσμα στο 80% των ψήφων

Γαλλικές εκλογές: Τα αστικά κέντρα ανατρέπουν την εικόνα

Γαλλικές εκλογές: Τι συνέβη σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Γαλλικές εκλογές: Ματωμένο ρεκόρ από την Μαρί Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Προκλητική Λεπέν-Ιστορική προτροπή από το ΚΚ Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)