Μια κλεφτή ματιά στον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή - Δείτε το τρέιλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Μια κλεφτή ματιά στον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή - Δείτε το τρέιλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 15/05/17 - 10:33

Γυρίσματα έξι μηνών χρειάστηκαν για να καταφέρουμε να δούμε τα πρώτα πλάνα από τον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή στο πρώτο teaser τρέιλερ της πολυαναμενόμενης προσωπογραφίας.

Ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου την σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία.

Στάθης Ψάλτης.

Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο Ο ξαφνικός χαμός του είναι μεγάλη απώλεια για το χώρο του θεάματος, ωστόσο, άφησε το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος στην ταινία Καζαντζάκης με μια συγκλονιστική ερμηνεία και πρωτοφανή πνευματικότητα.

ταινία

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη. Η είναι γυρισμένη στα ελληνικά, για να ακουστεί ο κρουστός ελληνικός λόγος του Καζαντζάκη, ενώ ακούγονται και διάλογοι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Το φιλμ που βρίσκεται στο στάδιο της μεταπαραγωγής (post production) έχει προγραμματισθεί να προβληθεί στις αίθουσες τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους από την Audio Visual, μια χρονιά που έχει κηρυχθεί Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

Η Audio Visual είχε επίσης αναλάβει τη διανομή της ταινίας EL GRECO με το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Στάθης Ψάλτης και δεν πρόλαβε να δει....(ΦΩΤΟ)