Πρώτη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν με θέρμη και χτύπημα στην πλάτη

 
Πρώτη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν με θέρμη και χτύπημα στην πλάτη

Ενημερώθηκε: 07/07/17 - 15:48

Στο Αμβούργο χτυπά από σήμερα η «καρδιά» της διεθνούς διπλωματίας με τη Σύνοδο Κορυφής της G20 να ανοίγει την αυλαία της.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην συνάντηση Τραμπ και Πούτιν που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα οι δυο άντρες κατά την είσοδό τους, έδωσαν τα χέρια τους.

Βλάντιμιρ Πούτιν

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός πρόεδρος αντάλλαξαν μια χειραψία κατά την πρώτη συνάντησή τους στη σύνοδο. «Έσφιξαν το χέρι ο ένας του άλλου και είπαν ότι θα συναντηθούν σύντομα ιδιαιτέρως, θα ιδωθούν σύντομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ιδιαίτερη συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί για τις 16:45 (ώρα Ελλάδας) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Όταν ερωτήθηκε αν ο Πούτιν έχει πολλές ερωτήσεις να θέσει στον Τραμπ, ο Πεσκόφ είπε πως έχει. Ο Ρώσος ηγέτης ενημερώθηκε πλήρως για το ότι ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες αποσταθεροποιητική τη συμπεριφορά της Μόσχας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, και ότι θα λάβει υπόψη του αυτό και άλλες παρατηρήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.