Αυτή είναι η τελική 12αδα της Εθνικής Ελλάδος για το Ευρωμπάσκετ

 
Αυτή είναι η τελική 12αδα της Εθνικής Ελλάδος για το Ευρωμπάσκετ

Ενημερώθηκε: 25/08/17 - 23:08

Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κωνσταντίνος Μήτογλου είναι οι δύο παίκτες που «κόπηκαν» από τον Κώστα Μίσσα για την τελική ελληνική 12αδα, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ του Eurobasket (31/8).

Έτσι η τελική 12άδα διαμορφώνεται ως εξής: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Παππάς, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παγιάννης, Γιώργος Μπόγρης.

Μάλιστα, ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς Μίσσα, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανέφερε στην κάμερα της «ΕΡΤ» για τους δύο παίκτες που «κόπηκαν»: «Θα τα πει και ο κόουτς. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί όσο ήταν στην ομάδα. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα έχουν σημαντική παρουσία στο μέλλον. Πάμε στο ψηλό σχήμα με Αγραβάνη - Μπόγρη και Θανάση. Οι κλήσεις έγιναν με βάση την παρουσία του Γιάννη. Δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε, είναι σημαντικό κομμάτι».

Στο ρόστερ της Εθνικής Ομάδας υπάρχουν έξι παίκτες που θα πάρουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους γεύση από Eurobasket (Παππάς, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Παπαγιάννης, Μπόγρης).
Από τους υπόλοιπους, ο Γιάννης Μπουρούσης έχει παίξει ήδη σε έξι Eurobasket, οι Νικ Καλάθης, Kώστας Σλούκας, Kώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης σε τρία και ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε ένα.