Απίστευτο! Το δικαστήριο ανέστειλε το 10ημερο λουκέτο στο Barbarossa

Απίστευτο! Το δικαστήριο ανέστειλε το 10ημερο λουκέτο στο Barbarossa
Ενημερώθηκε: 01/09/17 - 21:56

Τι κι αν η φοροδιαφυγή αποδεικνύεται στην μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας; Τι και αν οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακαλύπτουν παρανομίες και επιβάλλουν τα απαραίτητα λουκέτα που ορίζει ο νόμος; Ακόμα και αν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στις αποφάσεις της ΑΑΔΕ, ξέρουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι όπως φαίνεται.

Όταν τα δικαστήρια θέλουν μέχρι και αυτά ανατρέπουν, καθώς με απόφαση του δικαστηρίου στη Σύρο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Μπαρμπαρόσα πέτυχε την αναστολή του 10ήμερου λουκέτου που του είχε επιβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσα στην εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία έγινε γνωστή την Παρασκευή, προκάλεσε έκπληξη στις φορολογικές αρχές και έδωσε τέλος σε μια επεισοδιακή εβδομάδα γύρω από την εν λόγω ταβέρνα που κατέληξε τελικά στην επαναλειτουργία της.

Το χρονικό της πρωτοφανούς υπόθεσης:

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι η ταβέρνα Μπαρμπαρόσα ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί.

Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.

Στη συνέχεια το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του δεκαήμερου λουκέτου και η ταβέρνα μπορεί να λειτουργήσει ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί ο φόρος στα κρασιά, επανέλαβε ο Β. Απόστόλου

Στον πάτο η ανάπτυξη και φόβος για νέα μέτρα

Αλλαγές από σήμερα (1/9) στα capital controls - Τι ισχύει; - Ερωτήσεις και απαντήσεις