Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών λίγο πριν το Eurogroup

Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών λίγο πριν το Eurogroup
Ενημερώθηκε: 20/03/17 - 16:27

Χαμηλά κράτησε τον πήχη των προσδοκιών ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος και δανειστών και τόνισε την ανάγκη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Προσέθεσε όμως ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον σημερινό πρόεδρο της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι κάνει πολύ καλά τη δουλεία του και υπενθυμίζοντας ότι είναι εκλεγμένος στην προεδρία έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Μισέλ Σαπέν

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους εταίρους να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα τους απηύθυνε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Δεν είμαστε εδώ μόνο για να σε άλλους να δουλέψουν αλλά για να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας», είπε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με την κρίση του 2015, επισημαίνοντας πως αυτό το «δράμα είναι πίσω μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Τσακαλώτου με θεσμούς

Τι κρίνει το Eurogroup της 20ης Μαρτίου

Μια στις πέντε επιχειρήσεις θα απολύσουν εργαζομένους