Με κατάσχεση κινδυνεύουν 200.000 Έλληνες

Με κατάσχεση κινδυνεύουν 200.000 Έλληνες
Ενημερώθηκε: 07/10/17 - 14:41

Βροχή πλειστηριασμών και κατασχέσεων ετοιμάζεται να ξεσπάσει στο επόμενο διάστημα σε όσους χρωστάνε στο Δημόσιο.  Αυτή την στιγμή οι κατασχέσεις διεξάγονται από την εφορία, αλλά το πραγματικό δράμα θα ξεκινήσει όταν το Δημόσιο μπει στην διαδικασία. Χαρακτηριστικό είναι πως 200.000 πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της κατάσχεσης.

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας, μιλώντας το πρωί  αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως πρόσθεσε, ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, ο υπ. Δικαιοσύνης τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι επίκειται Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς του ελληνικού δημοσίου. Ανέφερε δε ότι «τράπεζες και δήμοι είναι περισσότεροι επιλεκτικοί στις υποθέσεις που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις». 

Όσον αναφορά τους πλειστηριασμούς και την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων, αλλά και τις αυτοαποκαλούμενες συλλογικότητες, ο κ. Ρούσκας σημείωσε πως:  «Για ακίνητη περιουσία μέχρι 500.000 δεν κάναμε πλειστηριασμούς. Όσο προστατεύαμε τις πρώτες κατοικίες δεχόμασταν επιθέσεις για τα υπόλοιπα ακίνητα. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία χωρίς κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε ο κ. Ρούσκας. Πρέπει είπε, «να νομοθετήσει ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος όχι.

Πρέπει να υπάρχει οδηγία σαφής και με τη βούλα» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ρούσκας.
Και επιβεβαίωσε ότι, «Υπήρξαν πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν έγιναν».

Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία, ενώ σημειώνουν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στη θεσμική τους λειτουργία.