Πιέρ Μοσκοβισί: Να προχωρήσουν γρήγορα οι συνομιλίες για την τρίτη αξιολόγηση

Μοσκοβισί: Μπράβο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας, να ενισχυθεί μέσω των συζητήσεων η περαιτέρω εμπιστοσύνη
Ενημερώθηκε: 23/10/17 - 17:51

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί προέβαλλε και χαιρέτισε τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, όπου το 2016 καταγράφει για πρώτη φορά δημοσιονομικό πλεόνασμα, ενώ τόνισε ότι είναι προς συμφέρον όλων να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα οι συνομιλίες της τρίτης αξιολόγησης που ξεκίνησαν την Δευτέρα (23/10) στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε τα εξής: «Τα σημερινά στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν την πρωτοφανή ανάκαμψη των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων από το 2009. Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που έκανε τεράστιες θυσίες για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει αυτές τις προσπάθειες, νωρίτερα φέτος, προτείνοντας την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος».

Τέλος, αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, ο επίτροπος Οικονομίας δήλωσε:  «Από σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Ελλάδα για να ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση. Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και το τέλος του προγράμματος είναι μόνο δέκα μήνες μακριά. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον όλων αυτές οι συνομιλίες να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα για την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης.»