Πηγές ΥΠΟΙΚ σε Κομισιόν: Έχετε πέσει έξω για το υπερπλεόνασμα

Απάντηση στην έκθεση της Κομισιόν δίνουν πηγές του υπ.Οικονομικών- Επιμένουν στην πρόβλεψη για υπερκάλυψη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα
Ενημερώθηκε: 05/06/19 - 19:24

Απάντηση στην έκθεση της Κομισιόν δίνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6 μονάδες και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο.

Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.

Κομισιόν: «δικαιολογημένη η πειθαρχική διαδικασία για το ιταλικό χρέος»

 

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιοποίησε, το μεσημέρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σύμφωνα με την οποία το πακέτο μέτρων, κοινώς οι παροχές Τσίπρα «ναρκοθετούν» το πλεόνασμα και την ανάπτυξη στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, προσέθεσαν οι συγκεκριμένοι παράγοντες του υπουργείου, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το φθινόπωρο.