Πόσα θα χάσουν το 2018 μισθωτοί και συνταξιούχοι- Εξαφανίζεται το εισόδημα

 
Πόσα χάνουν το 2018 μισθωτοί και συνταξιούχοι- Εξαφανίζεται το εισόδημα

Ενημερώθηκε: 27/12/17 - 08:58

Το 2018 δεν φέρνει καλύτερα νέα για τους συνταξιούχους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξαφανίζεται μετά την «Μεγάλη Σφαγή» των προηγούμενων ετών. Οι μισθωτοί επίσης είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου έτους, καθώς αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι κρατήσεις με αποτέλεσμα να μένουν ψίχουλα για να ζήσουν.

Πρωτοχρονιά

φόρου

Την του 2018 βγαίνουν τα… «ψαλίδια» για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς θα δουν απώλειες δεκάδων ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην κατάργηση της έκπτωσης 1,5% από 1/1/18 που δίνεται στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.

αφορολόγητου

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει επί της ουσίας μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα, άνω των 600 ευρώ καθώς μέχρι αυτό το εισοδηματικό όριο δε γίνεται λόγω του παρακράτηση του φόρου.

Με την κατάργηση της έκπτωσης του φόρου μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν έως και μερικές δεκάδες ευρώ, ενώ πρόκειται για επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους ύψους 68 εκατ. ευρώ.

Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης παρακράτησης φόρου αναμένεται να εκδοθεί Εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα αποσταλεί σε όλες τις εφορίες και θα εφαρμοστεί από όλα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τις οικονομικές υπηρεσίες των δημοσίων υπηρεσιών και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλουν τις συντάξεις.

ΠΟΣΑ ΧΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟ 2018

πηγή: Έθνος