Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των ισραηλινών τουριστών - Νέο ρεκόρ αφίξεων

Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των ισραηλινών τουριστών - Νέο ρεκόρ αφίξεων
Ενημερώθηκε: 13/02/19 - 16:40

Σταθερά ο πρώτος προορισμός διακοπών των Ισραηλινών με διαφορά είναι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, το 2018 σημειώθηκε μεγάλη άνοδος, άνω του 13%, σε σχέση με το 2017 στις αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα, καθώς ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 600.000, αναφέρει σε δημοσίευμα της η διαδικτυακή πλατφόρμα της «Ναυτεμπορικής».

Το 2019 νέα υψηλή αύξηση ως και 16% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις  και τον προγραμματισμό των αεροπορικών πτήσεων. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν ελληνικούς προορισμούς τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών τουριστικών σχέσεων, η υπουργός, Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε κατά την παρουσία της στη Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin. Συζήτησαν περαιτέρω δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών με έμφαση στον θρησκευτικό κι εκπαιδευτικό τουρισμό, ενέργειες  για την προσέλκυση από κοινού περισσότερων τουριστών από μακρινές (long-haul) αγορές της Ασίας και της Αμερικής, καθώς και την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, με στρατηγική στόχευση στις ευρωπαϊκές αγορές.

1
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Yariv Levin

Η υπουργός είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους tour operators και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής αγοράς του Ισραήλ και, κατά δήλωσή της, εξασφάλισε την αύξηση των τουριστικών μεριδίων της Ελλάδας σε αφίξεις και πτητικά προγράμματα τα επόμενα χρόνια.

Η  κ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στα κορυφαία ειδησεογραφικά και ηλεκτρονικά μέσα του Ισραήλ, WallaNews και Ynet, καθώς και στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο i24 News που εκπέμπει από το Ισραήλ σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Αραβικά) σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο  ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση ΙΜΤΜ με περίπτερο και με συμμετοχή αριθμού-ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους δήμους Καβάλας και Βόλου, καθώς και τουριστικές επιχειρήσεις.