Στουρνάρας: Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό την κατάργηση των capital controls 

 
Στουρνάρας: Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό την κατάργηση των capital controls 

Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 17:01

Capital controls: Την πλήρη κατάργηση των capital controls προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε ότι «θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα».

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα εξετάστηκαν ακόμα η πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το θέμα των «κόκκινων δανείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Χρειαζόμαστε και άλλες συστημικές λύσεις» για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ο διοικητής της ΤτΕ ως προς τα επόμενα βήματα στον τραπεζικό τομέα. Όπως η είπε, «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις».

Ο ίδιος σημείωσε εκ νέου την εκτίμηση της ΤτΕ ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, το οποίο και θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση. Στο 1,9% του ΑΕΠ τοποθετεί την ανάπτυξη.

Μαξίμου: Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

- Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

- Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.