Ξαφνική εμπλοκή στην συγκρότηση Δ.Σ της Εθνικής Τραπέζης

Η εμπλοκή με το ΤΧΣ και αυτονόμηση του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη οδήγησαν σε αδυναμία συγκρότησης του Δ.Σ. της Εθνικής Τραπέζης
Ενημερώθηκε: 04/11/16 - 00:04

Η εμπλοκή με το ΤΧΣ και αυτονόμηση του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη οδήγησαν σε αδυναμία συγκρότησης του Δ.Σ. της Εθνικής Τραπέζης, ενώ κατά την συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου που διήρκεσε 3 ώρες δεν εξελέγη τελικά πρόεδρος ο Παναγιώτης Θωμόπουλος και αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος άλλο μέλος του Δ.Σ.

Η υπόθεση της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τραπέζης εξελίσσεται σε θρίλερ με έντονες πολιτικές διαστάσεις, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ψηφίσει με 8-2 τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο ως αντικαταστάτη της κα Λούκας Κατσέλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η αντιπροεδρία της κυβέρνησης είχε ενημερώσει το ΤΧΣ ότι πρέπει να εκλεγεί ο Δ. Τσιτριράγκος επειδή θεωρούσε ότι διαθέτει διεθνή εμπειρία, φρέσκες ιδέες και είναι μακριά επαγγελματικά από τα ελληνικά πράγματα.

Η εξέλιξη που οδήγησε στο αδιέξοδο

Το γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και αποφάσισε να εκλέξει τον κ. Τσιτσιράγκο. Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για την επιλογή Τσιτσιράγκου και ζήτησε να τον στηρίξει. Κατόπιν αυτού ο κ. Μιχελής ενημέρωσε την αντιπροεδρία ότι το μήνυμα ελήφθη και πρόκειται να εκλεγεί ο κ. Τσιτσιράγκος. Μετά της συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης, που εξελέγη με 8-2 ο κ. Θωμόπουλος ο κ. Μιχελής ενημέρωσε την αντιπροεδρία ότι ο κ. Φραγκιαδάκης αθέτησε την δέσμευσή του να στηρίξει τον κ. Τσιτσιράγκο και πίεσε άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Μετά την εξέλιξη αυτή πηγές της αντιπροεδρίας εκφράζονται αρνητικά για τον κύριο Φραγκιαδάκη και τη στάση του υπενθυμίζοντας ότι την τοποθέτησή του είχε εισηγηθεί η αντιπροεδρία μετά από πρόταση του Ζώη Πεπέ που ήταν στενός φίλος του κ. Φραγκιαδάκη και συνδικαλιστής στην Εθνική. Ο κ. Πεπές σήμερα έχει απολυθεί από την Εθνική. Πηγές του ΤΧΣ ανέμεναν τις τελικές αποφάσεις της διοίκησης της Εθνικής και άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Το ΤΧΣ κατέχει το 40% των μετοχών της Εθνικής Τραπέζης.

Σχετικά Θέματα:

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Θωμόπουλος