Δημόσιος υπάλληλος απηύδησε και άλλαξε φύλο για να πάρει πρόωρη σύνταξη!

Δημόσιος υπάλληλος απηύδησε και άλλαξε φύλο για να πάρει πρόωρη σύνταξη!
Ενημερώθηκε: 30/03/18 - 19:50

Πολλά τεχνάσματα έχουν σκαρφιστεί ανά καιρούς οι άνθρωποι για να πετύχουν τους στόχους ή ακόμα και για να πάρουν σύνταξη, αλλά αυτό που έκανε ένας εφοριακός στην Αργεντινή ξεπερνά κάθε προσδοκία! Αργεντίνος άλλαξε φύλο στα επίσημα έγγραφά του, ώστε δηλώνοντας γυναίκα να έχει δικαίωμα να βγει πιο νωρίς σε σύνταξη!

Ο 60χρονος Σέρτζιο Λαζάροβιτς δημόσιος υπάλληλος από τη βόρεια επαρχία της Σάλτα, έκανε αίτημα αλλαγής φύλου τον περασμένο Ιούνιο. Η αλλαγή πήρε το πράσινο φως πρόσφατα και πλέον στα έγγραφα αναφέρεται ως Σέρτζια. Η απόφαση του Λαζάροβιτς αρχικά είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα, τα οποία αποφάσισε να απαντήσει συγγενής του, ο οποίος τον κατηγορεί ευθέως ότι στόχος αυτής της αδιανόητης για πολλούς κίνησης ήταν να εξαπατήσει το σύστημα για να εξασφαλίσει νωρίτερα συνταξιοδότηση.

Ο σχετικός νόμος στην Αργεντινή προβλέπει ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αλλάξει φύλο στα δημόσια έγγραφά του για να συμβαδίζουν με την αντίληψη που έχει για τον εαυτό του, χωρίς να θεωρείται αναγκαία η κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων αλλαγής φύλου, όπως η συνταγογράφηση για την ορμονοθεραπεία ή αποδεικτικά της επέμβασης αλλαγής φύλου. Επίσης, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις ο νόμος προβλέπει ότι οι γυναίκες της χώρας που δουλεύουν για το δημόσιο παίρνουν σύνταξη στα 60, ενώ οι άνδρες στα 65.

«Πεποίθησή του είναι ότι είναι άδικο, επειδή κάποιος είναι άνδρας, να πρέπει να δουλέψει πέντε χρόνια περισσότερο από μια γυναίκα» ισχυρίστηκε ο συγγενής, που δεν κατονομάζεται, στην τοπική εφημερίδα «Informate Salta», προσθέτοντας ότι ο Λαζάροβιτς δούλευε καιρό την ιδέα για το πώς θα πάρει νωρίτερα σύνταξη.

Συγκεκριμένα, τρία χρόνια, υποστηρίζει το «αίμα» του, αποκαλύπτοντας ότι είχε συμβουλευτεί και δικηγόρους για να κινηθεί δικαστικά κατά του δημοσίου για διακρίσεις.

Οσο για την ερωτική του ζωή ο Σέρτζιο, πριν γίνει Σέρτζια, είχε πολλές ετεροφυλοφιλικές σχέσεις και έναν γάμο 25 ετών, από τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Ο συγγενής, μάλιστα, λέει ότι συνέχισε να βγαίνει με γυναίκες ακόμα και μετά την αλλαγή φύλου στα έγγραφά του! Για ψεύδη κατηγορεί την εφημερίδα η Σέρτζια και προσθέτει ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσει τίποτα σε κανέναν.