Αχιλλέας Καραμανλής κατά της συμφωνίας για το σκοπιανό και του Αντώνη Σαμαρά

Αχιλλέας Καραμανλής κατά της συμφωνίας για το σκοπιανό και του Αντώνη Σαμαρά
Ενημερώθηκε: 16/06/18 - 18:50

Την κάθετη διαφωνία του με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό, αλλά και ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεσή του με τις πρωτοφανείς επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής.

Ο αδελφός του αείμνηστου ιδρυτή της ΝΔ με δήλωση του στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε ότι «η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, άρα και εθνότητα, εξαρτά τη σύνθετη ονομασία από την αβέβαιη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θέτει ζήτημα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδος».

Και προσθέτει ότι «ο συνδυασμός “Βόρειας Μακεδονίας” και “Μακεδόνων” είναι η χειρότερη δυνατή λύση σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων και αναβιώνει τον εφιάλτη του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού, από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και, ιδιαίτερα, η Μακεδονία μας στο παρελθόν».

Για τον κ. Σαμαρά 

Ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής στο τέλος της δήλωσής του διευκρίνησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Διευκρίνιση που προφανώς έκρινε απαραίτητη μετά την προσπάθεια του κ. Αντώνη Σαμαρά να κτυπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή το σκοπιανό, κάνοντας χρήση των παρακαταθηκών του Κωνσταντίνου Καραμανλή.