Αήθης επίθεση Μπογδάνου στον Πρ. Παυλόπουλο με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Αήθης επίθεση Μπογδάνου με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου
Ενημερώθηκε: 06/12/18 - 17:31

Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και φερόμενος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κώνσταντίνος Μπογδάνος, θυμήθηκε και εξήρε τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη στην ψηφοφορία για την εκλογή του Πρ. Παυλόπουλου. Τότε, το 2015, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε τον Πρ. Παυλόπουλο.

Σήμερα, η προσωπική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτια της ΝΔ, Κων/νος Μπόγδανος, επί δέκα λεπτά περίπου στη εκπομπή του, προσπάθησε να δικαιώσει τον Κυρ. Μητσοτάκη με σχόλια και την αναπαραγωγή της σχετικής δήλωσης του Κυρ. Μητσοτάκη το 2015 όταν και καταλόγιζε ευθύνες στον Πρ. Παυλόπουλο για τον αμυντικό τρόπο που αντιμετώπισε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου..

Μάλιστα ο εν λόγω ανερμάτιστος επανήλθε (αφού έβαλε να παίξει η σχετική δήλωση του Πρ. Παυλόπουλου) ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ως εντολή προς την αστυνομικούς, «καθίστε να τις φάτε», και με μια δόση έκπληξης αναφώνησε ότι αυτό ο υπουργός έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (υπενθυμίζοντας πάλι ότι ο μόνος που δεν τον ψήφισε ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης). Και κάνοντας το ακόμη χειρότερο, παραλλήλισε τη δήλωση του Πρ. Παυλόπουλου με τη δήλωση της Ιωάννας Μπελλά «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι», ευτελίζοντας μια υπεύθυνη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή και προσβάλλοντας με αήθη τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την πρώτη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν όσα είπε, και ο τρόπος που τα είπε ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη. Και το ερώτημα εύλογο. Υιοθετεί όλα αυτά το Κόμμα της ΝΔ; Θα τα καταδικάσει αυτή την αήθη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, παλαιού στελέχους του κόμματος και εμβληματικού πρόσωπού; Συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει ότι άνθρωποι όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και κάποιοι Τσατσόπουλοι, θα ανανεώσουν τις λίστες της ΝΔ  και θα δώσουν νέο πρόσωπο και νέα ορμή; 

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε στους Μπογδάνους τα ακόλουθα:

Η δήλωση και η στάση του Κυρ. Μητσοτάκη έγινε σε μια συγκεκριμένη στιγμή και εκρίθη, δεν υιοθετήθηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και το κόμμα της ΝΔ.

Το να επανέρχεται όμως σήμερα ο κ. Μπόγδανος στο συγκεκριμένο θέμα, σε μια προφανή προσπάθεια να πλήξει το κύρος ενός εμβληματικού προσώπου όχι μόνο για το χώρο της δεξιάς παράταξης αλλά συνολικά του πολιτικής σκηνής, πέραν από τη μέγιστη απρέπεια και προσβολή για τους χιλιάδες νεοδημοκράτες, είναι δηλωτικό ενός ανθρώπου που δεν έχει ούτε την αίσθηση του χώρου τον οποίο θέλει να εκπροσωπήσει, αλλά και της ανυπαρξίας πολιτικού κριτηρίου και αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Πρ. Παυλόπουλος ήταν τον Δεκέμβρη του 2008 αυτός που πρώτος διαφώνησε με τις προτάσεις να βγει ο στρατός στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις, καθώς και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι έκρυθμη θα χαθεί κάθε έλεγχος εάν παρέμβει ο στρατός. Διαφώνησε και με την πρόταση να δοθεί εντολή στην Αστυνομία να αντιμετωπίσει με πιο σκληρό τρόπο τους διαδηλωτές.

Κάλεσε τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής να λάβουν υπόψη τους και την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων διαδηλώσεων: Δεν επρόκειτο για μία διαδήλωση με ένα μέτωπο ώστε να ελεγχθεί με τις συνήθεις μεθόδους της Αστυνομίας. Υπήρχαν πολλές ασύνδετες μεταξύ τους και διάσπαρτες ομάδες, που δεν ξεκινούσαν από ένα σημείο (πχ Εξάρχεια) ούτε κινούνται συντονισμένα και σε μία πορεία. Σημειώνεται ότι με την αναταραχή στους δρόμους έχουν ξεχυθεί και στοιχεία άσχετα με τους διαδηλωτές, τα οποία και συνδέονται με το πλιάτσικο σε καταστήματα. Τέλος, έθεσε τι θα γίνει εάν υπάρξει και δεύτερος νεκρός είτε από την πλευρά των διαδηλωτών είτε από την πλευρά των αστυνομικών.

Με τον κ. Παυλόπουλο συντάχθηκαν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή και παρότι η κυβέρνηση Καραμανλή δέχθηκε πυρά και εκ δεξιών για την αμυντική στάση της αστυνομίας, εντούτοις κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να μην ρισκάρει έναν εμφύλιο.

Όσον αφορά την δεύτερη ένσταση του κ. Μητσοτάκη, την οποία εξήρε ο εκλεκτός του κ. Μπόγδανος, τη διέψευσε η ίδια η πραγματικότητα. Σε χρόνια δύσκολα για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος αποδείχτηγκε ο πιο αξιόπιστος εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Η δε συκοφαντία περί πελατειακού κράτους ήταν η συκοφαντία του ΠΑΣΟΚ για να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή και επέλεξε να στοχεύσει στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου.