Επιμένει ο Γιάννης Αντωνιάδης: «Η λέξη... πόλεμος δεν είναι ταμπού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμένει ο Γιάννης Αντωνιάδης: «Η λέξη... πόλεμος δεν είναι ταμπού» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 16/11/18 - 22:02

Επιμένει ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Αντωνιάδης στο θέμα των τουρκικών πλοίων «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός».

Ο κ.Αντωνιάδης το πρωί της Παρασκευής (16/11), σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στον Αλέξη Τσίπρα, ως υπουργού Εξωτερικών και ζητούσε απ' την κυβέρνηση να «βυθίσει πάραυτα» τα τουρκικά πλοία, ως μήνυμα στην Τουρκία, εάν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ

Ο Βουλευτής Φλώρινας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, επέμεινε στην αναφορά αν και νωρίτερα o Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε μαζί του, ζητώντας εξηγήσεις για την ερώτηση και απαιτώντας να την αποσύρει, όπως κι έγινε τελικά.

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως η υποχωρητική τακτική της κυβέρνησης αποθρασύνει την Τουρκία: «Η χώρα οφείλει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Που είναι οι κόκκινες γραμμές. Αυτό θα το λάβει σοβαρά η Τουρκία, όπως εάν δούμε την ιστορία των ελληνοτουρκικών όποτε η Ελλάδα ήτανε αποφασιστική και καθοριστική η Τουρκία έκανε πίσω.»

Ο ίδιος θεωρεί μάλιστα πως η λέξη «πόλεμος» δεν είναι ταμπού: «Ο πόλεμος είναι έσχατο μέσο το οποίο όλοι απευχόμαστε, αλλά αυτό τι σημαίνει ότι δεν τολμάει κανείς να το αναφέρει; Δηλαδή εάν έρθουν οι Τούρκοι στη Ρόδο ή αν έρθουν οι Τούρκοι σε κάποιο νησί και κάνουν απόβαση εμείς τι θα κάνουμε, θα μαζέψουμε όλα τα λουλούδια της Αθήνας και θα τους ραίνουμε με γαρύφαλλα;».

Δείτε το βίντεο απ΄ το δελτίο του ANT1: