Έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τον αδελφό του Κ. Σημίτη - Τι απαντούν ο πρώην πρωθυπουργός και ο Σπ. Σημίτης

Έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τον αδελφό του Κ Σημίτη  - Τι απαντούν ο πρώην πρωθυπουργός και ο Σπ. Σημίτης
Ενημερώθηκε: 12/11/17 - 17:00

Σε σημερινά δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να θεωρείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ως ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες, μέσω offshore εταιρείας με διαχειριστή τον ίδιο, απάντησε ο Σπύρος Σημίτης αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που ψήφισε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο, συμμετέχοντας στις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εξερχόμενος ρωτήθηκε σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στον αδελφό του Σπύρο Σημίτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Δεν θα το πετύχει».

Ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με γραπτή του δήλωση χαρακτήρισε ως απαράδεκτα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ίδιο σχετικά με διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν".

Σημειώνουμε ότι η εφημερίδα «Realnews» κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη». Η εφημερίδα, όπως ισχυρίζεται, αποκαλύπτει το επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία και αναφέρει πώς συνδέουν οι αρχές την έρευνά τους με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα εστιάζει σε δύο σημεία:

- Υποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες είναι ο αδελφός του Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

- Η εξωχώρια εταιρεία εντοπίστηκε μέσα από τις λίστες των μεγαλοκαταθετών που ελέγχει η Δικαιοσύνη. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Real News, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τυχόν δωροδοκίες στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, στο μικροσκόπιο έχει μπει η διαδρομή ενός εμβάσματος ύψους περίπου 845 χιλιάδων ευρώ, η οποία θεωρείται ύποπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα φέρεται να απέστειλε το 2010 από τις Μπαχάμες ο Σπύρος Σημίτης σε ελληνική τράπεζα και μέσα σε 5 ημέρες να κατέληξαν σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Γερμανίας. Οι εισαγγελικές αρχές ανακάλυψαν ότι η off shore εταιρεία διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS και ζητούν στοιχεία για τυχόν σχέση της με παράνομες πληρωμές.