Μητσοτάκης στην De Tijd: Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό

 
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη: Χάσαμε τρία χρόνια στην οικονομία

Ενημερώθηκε: 09/02/18 - 21:39

Σε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βελγική εφημερίδα De Tijd με τίτλο-αφιέρωμα «Η Ελλάδα βγαίνει πάλι από το τούνελ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στην οικονομία, αλλά και το σκάνδαλο της Novartis.

οικονομία

Η συντάκτρια του δημοσιεύματος συνομιλεί με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και στο ευρύτερο αφιέρωμά της για την Ελλάδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι "ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις "καταστροφικές διαπραγματεύσεις" της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ".

Η συντάκτρια αναφέρεται και στο προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι του Πρωθυπουργού κατά 10 μονάδες , δηλαδή ανάμεσα στο 34%-37%

"Ο Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία εναντίον του "μαρξιστή" Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περικοπών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις".

"Ο Τσίπρας θρέφει τον λαϊκισμό"

Novartis

"Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη", λέει ο Μητσοτάκης: "Η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη". Ο Μητσοτάκης επικρίνει επίσης το "νοσηρό" πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για τηνκαι διαδίδει ψεύδη.

"Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό", υποστηρίζει ο Μητσοτάκης. Τονίζει ότι ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».