Οι Τούρκοι operators με βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα

 
Οι Τούρκοι operators με βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 12/10/17 - 17:48

Το βλέμμα των ταξιδιωτικών πλοίων και των ιδιοκτητών γιοτ είναι στραμμένο στην απόφαση που θα βγει από την Αθήνα, μετά την συνάντηση του Τούρκου υπουργού Ναυτιλίας με τον

Οι Τούρκοι operators ζητούν να λυθεί το θέμα της απαγόρευσης απόπλου των τουρκικών πλοίων προς τα ελληνικά νησιά, κάτι που αν λυθεί θα ευνοήσει σημαντικά την κίνηση των επιβατικών πλοίων με τουρκική σημαία στο Αιγαίο.

Στα τουρκικά δημοσιεύματα πρωταγωνιστούν οι «αριθμοί» που θα μοιραστεί με τον Έλληνα υπουργό ο Τούρκος υπουργός Ναυτιλίας Αχμέτ Αρσλάν, είναι τα εξής:

 • Το 2016 560 τουρκικά πλοία πραγματοποίησαν 2 χιλιάδες ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά μεταφέροντας 13 χιλιάδες τουρίστες.
 • Το 2017 μέχρι τέλος Σεπτέμβρη 567 τουρκικά πλοία πραγματοποίησαν 2 χιλιάδες 420 ταξίδια μεταφέροντας 16.600 τουρίστες στα ελληνικά νησιά αντίστοιχα.
 • Το 2017 η Ελλάδα κατάσχεσε 5 τουρκικά πλοία, 4 εκ των οποίων ήταν ξύλινα γιωτ.

  Για «κρίση της γαλέτας» κάνουν λόγο να τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η Χουριέτ η αδυναμία του τουρκικού στόλου να κινείται ελέυθερα στα ελληνικά λιμάνια για να πραγματοποιεί ταξίδια στα ελληνικά νησιά έβλαψαν την περιφερειακή οικονομία.

  Μιλώντας στο Hürriyet, ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας δήλωσε: "Δεν πρέπει να θυσιάσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα για 15 χρόνια στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  Γαμπρός Ερντογάν: Θα ανοίξουμε πηγάδια σε τουρκικά και κυπριακά ύδατα