Σκάνδαλο Novartis: Καυγάς στον αέρα μεταξύ Κούλογλου-Σαλμά

 
Σκάνδαλο Novartis: Έντονη αντιπαράθεση σε ζωντανή μετάδοση μεταξύ Στέλιου Κούλογλου και Μάριου Σαλμά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 12/02/18 - 23:07

Σκάνδαλο Novartis: Κόντρα και αντιπαράθεση στον αέρα είχαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όλα ξεκίνησαν μετά από επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, για τις αποκαλύψεις του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι το FBI αρνήθηκε να θέσει στον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Μάριου Σαλμά, ο οποίος σε τηλεφωνική παρέμβαση επιτέθηκε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγω για ψεύδη και γνωστοποίησε ότι θα στραφεί και νομικά εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι όντως εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, ενώ αναφέρθηκε και σε επαφές απο το 2015 με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπο το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.

«Ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με αφορμή τον «επιπόλαιο», όπως τον χαρακτηρίζει, τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση Novartis.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1:

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαλμά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η υπόθεση της Novartis είναι πολύ σοβαρή για να προσεγγίζεται επιπόλαια από τον καθένα. Όσο με αφορά.

Από την αρχή δημοσιοποίησα 2 στοιχεία.

1. Ότι μου ζητήθηκε από δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και από Ελληνικό δικηγορικό γραφείο να εισφέρω στοιχεία στην υπόθεση. Το Ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου.

Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα.

Συναντήθηκα μία και μοναδική φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερα τα πορίσματα.

Μου ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσω και στις Αμερικανικές αρχές, όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας.

2. Αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ να καταθέσω, αλλά να ενημερώσω την χώρα μου.

Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει.

Τέλος ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Τελεία και Παύλα