Το «σύστημα Σημίτη» πίσω απ’ τις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το «σύστημα Σημίτη» πίσω απ’ τις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ενημερώθηκε: 30/11/18 - 13:28

Αίφνης (;) κι ενώ οι αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο της Siemens και το παρεπόμενο του C4i διαδέχονταν η μία την άλλη, κάποιοι επέλεξαν την επιχείρηση «ενοχοποίησης» του Προέδρου της Δημοκρατίας, φέρνοντας στην επικαιρότητα ένα θέμα που είχε κλείσει εδώ και χρόνια! Και νομικά και πολιτικά!

Η επιχείρηση «ξεδιπλώθηκε» μέσω ενός δημοσιεύματος σε εφημερίδα συγκροτήματος όπου μάλιστα αρθρογραφεί γνωστό πολιτικό και νομικό στέλεχος το οποίο διακρίνεται –μεταξύ άλλων- και για το μένος του κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ και έτεροι αρθρογράφοι του συχνά - πυκνά τον… περιποιούνται.

Τυχαίο; Κάθε άλλο.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω συγκροτήματος είναι οι διαχρονικά φιλικές του σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο οποίος αναφέρεται στις νέες εξελίξεις γύρω απ’ τα σκάνδαλα τα οποία γιγαντώθηκαν επί της πρωθυπουργίας του.

Τυχαίο; Κάθε άλλο.

Τη σκυτάλη πήραν πρόθυμοι όσο κι ευφάνταστοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛΛ, ορισμένοι εκ των οποίων ακόμα και με την ψήφο τους παλιότερα απάλλαξαν κάθε ευθύνης το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τυχαίο; Κάθε άλλο!

Κι επειδή τίποτα δεν είναι (και δεν ήταν…) τυχαίο, όλα αυτά «κουμπώνουν» με απολύτως έγκυρες πληροφορίες μας, σύμφωνα με τις οποίες τις κατά Πρ. Παυλόπουλου επιθέσεις ενορχηστρώνει συγκεκριμένο «κύκλωμα» επιρροής του Κ. Σημίτη, μιντιακό, επιχειρηματικό.

Στόχος του κυκλώματος αυτού, η απαξίωση του Προέδρου, ώστε τον Μάρτη του 2020, οπότε θα κριθεί η επανεκλογή του, να έχει δημιουργηθεί κλίμα αμφισβήτησής του, «δια πάσαν χρήσιν»…

Το γεγονός άλλωστε, ότι η κάλυψη του Προέδρου απ’ το κόμμα από όπου προέρχεται ήταν από επαμφοτερίζουσα έως και… ανύπαρκτη, δείχνει και λέει πολλά.

Κυρίως δε για τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και τμήματος της Ν.Δ., με κοινό χαρακτηριστικό το επιχείρημα περί… καραμανλικής συνιστώσας στο ΣΥΡΙΖΑ!

Βεβαίως οι κατά Παυλόπουλου επιθέσεις αποδείχτηκαν -για μια φορά ακόμα- άσφαιρες, άνευ περιεχομένου. Ωστόσο –όπως εκτιμούν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι- θα επανέρχονται σε κάθε περίπτωση που το σύστημα το επηρεαζόμενο απ’ τον πρώην πρωθυπουργό θα έχει ανάγκη αντιπερισπασμών, καθώς οι ανομίες της περιόδου Σημίτη θα έρχονται και θα ξαναέρχονται στην επιφάνεια…

Πηγή: newsbomb.gr