Τι απαντά η ΝΔ στον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

 
Τι απαντά η ΝΔ στον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Ενημερώθηκε: 13/10/17 - 22:47

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, και έβαλε άδοξο τέλος στην ανακωχή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ,

Η θετική υποδοχή της δήλωσης του αναπλ. εκπροσώπου της , Κωνσταντίνου Κυρανάκη από πλευράς του ακολούθησε νέα ανακοίνωση της ΝΔ και εκ νέου απάντηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά που αποκαλεί για ακόμα μια φορά τη ΝΔ «Ηχώ των καναλαρχών».

H ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ε.Σ.Ρ.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Παππάς,

Ο κ. αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ “δεν είναι κάτι υπερβολικό“.

Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Παππάς: Θετική η μετατόπιση της ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών