Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της προάσπισης της Δημοκρατίας.
Η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από φωτογραφία του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 1992 από ρουκέτα που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» κατά τη διάρκεια επίθεσης με στόχο τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.
«Πριν από 34 χρόνια η τρομοκρατία δολοφονούσε τον φοιτητή Θάνο Αξαρλιάν. Σήμερα τα φαντάσματα του χτες επιχειρούν να επιστρέψουν και πάλι. Όμως η Δημοκρατία πάντα νικά το μίσος και τη βία. Δεν σας φοβόμαστε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.
Με την παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στην τρομοκρατία και επανέλαβε το μήνυμα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί παραμένουν ισχυροί απέναντι σε κάθε μορφή πολιτικής βίας.