Άγρια επίθεση Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Έφευγαν σαν ποντίκια κι εγώ επωμίστηκα την φθορά

 
Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη

Ενημερώθηκε: 15/01/17 - 15:05

Επίθεση κατά όσων έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και ιδίως κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, λίγες μέρες μετά τη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΚΙΔΗΣΟ.

"Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση" τόνισε ο κ. Βενιζέλος και είπε χαρακτηριστικά: "Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη". Παρότι ανέφερε ότι δεν έχει κανένα προσωπικής τάξης πρόβλημα με κανέναν, σημείωσε: "Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο".

"Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας Για εμένα η πολιτική δεν είναι άσκηση ψυχρού αίματος ή φεστιβάλ κυνισμού και τυχοδιωκτισμού" επεσήμανε και εκτίμησε πως οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά.

"Δεν έχουμε επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ισότιμη συμμετοχή τεσσάρων πλέον οντοτήτων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μόνο που η μια οντότητα από αυτές εμφανίζεται ως το αυθεντικό και αδάμαστο ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως ως ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρυμένο brand αλλά και χωρίς το υπερχρεωμένο ΑΦΜ" υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου μας Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη. Το κυριότερο ζήτημα είναι η πολιτική, προγραμματική κ στρατηγική σαφήνεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του προοδευτικού μεσαίου χώρου... Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιαδήποτε στρατηγική αμφιθυμία ως προς την πορεία της χώρας. Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό, στο όνομα της δήθεν επαφής με ένα ακροατήριο. Οποιαδήποτε ένδειξη παιχνιδιού με την πολιτική αστάθεια για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αν το πλαίσιο αυτό θολώσει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμπιεστεί στην τεχνητή πόλωση που θα οξυνθεί σκοπίμως μεταξύ ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει δίλημμα μεταξύ του συμφέροντος και της προοπτικής της παράταξης και του συμφέροντος και της προοπτικής της Πατρίδας τότε αυτοί νομίζουν ότι έχουν κομματικό πατριωτισμό, αλλά στερούνται πραγματικού πατριωτισμού" είπε.

Σχετικά Θέματα:

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά

Ο Γ. Παπανδρέου επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ