Αιχμηρή ανακοίνωση Μαξίμου για τις δηλώσεις Αθανασίου για τις «μίζες» των υπουργών (video)

 
Αιχμηρή ανακοίνωση Μαξίμου για τις δηλώσεις Αθανασίου για τις «μίζες» των υπουργών (video)

Ενημερώθηκε: 11/04/19 - 14:34

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού" και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Σάλος από τις δηλώσεις Αθανασίου για τις «μίζες» των υπουργών

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα δημιουργήθηκε σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, για το αν η παθητική δωροδοκία αποτελεί που τελείται κατά την άσκηση ή επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων.

Η παθητική δωροδοκία έχει κριθεί με σειρά αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων ότι ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού και συνεπώς υπόκειται σε αυτή την αποσβεστική προθεσμία» είπε ο κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αθανασίου, ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε: «Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να το κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

«Δεν θα την έπαιρνε κάποιος την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιαδήποτε περίπτωση», συνέχισε..

Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Είναι στα καθήκοντά του».

«Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες πώς έγινε μια δωροδοκία. Είναι θέματα ουσίας που κρίνει το δικαστήριο. Οι συγκεκριμένες περιστάσεις όπως εμφανίζονται, χωρίς να έχουμε εμβαθύνει στη δικογραφία, είναι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων. Από εκεί και πέρα για κάθε αδίκημα αν είναι ή όχι στην ενάσκηση των καθηκόντων το κρίνουν τα αρμόδια συμβούλια» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.