Αποχώρηση με αιχμές, για την ηγεσία της Ν.Δ., από τον Φίλιππο Ταυρή

Αποχώρηση με αιχμές, για την ηγεσία της Ν.Δ., από τον Φίλιππο Ταυρή
Ενημερώθηκε: 19/04/16 - 21:42
Του Σωτήρη Σταθοπουλου

Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου ο Φίλιππος Ταυρής παραιτήθηκε από πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών κάνοντας λόγο για αντικαταστατική συμμέτοχη 803 επιπλέον συνέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φίλιππος Ταυρής, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή, με επιστολές προς τον πρόεδρο του κόμματος την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων στις τοπικές οργανώσεις αλλά και τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για την συμμέτοχη νέων πρόεδρων.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών δεν ήταν παρών στο γραφείο του στην Συγγρού, ως ένδειξη της έντονης δυσαρέσκειας που είχε για τον τρόπο που διεξάγονταν.

Η δήλωση της παραίτησης

«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατικη άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικων και αντιδεοντολογικών ενεργειών.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Τι αλλάζει ο Μητσοτάκης στην ΝΔ - Σε δημόσια διαβούλευση το καταστατικό

Η απάντηση Γεωργιάδη μετά την διαγραφή

Το θυελλώδες παρασκήνιο από την παραίτηση Παπαμιμίκου και την διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης, με εισήγηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Το φιάσκο της Θεσσαλονίκης "έφαγε" τον Α. Παπαμιμίκο, από Γραμματέα της Ν.Δ.