Α.Τσίπρας: "Ιστορικές και πολύτιμες οι σχέσεις Ελλάδας και Συμβουλίου της Ευρώπης"

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 25/05/16 - 17:08

Ιστορικές και πολύτιμες χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Συμβουλίου της Ευρώπης ήταν ιστορικές και πολύτιμες, σε κρίσιμες στιγμές, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει υπάρξει ο ισχυρότερος υποστηρικτής της χώρας μου για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα». Τόνισε ότι «για μια ακόμη φορά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ως σύνολο, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να είναι οδηγός των προσπαθειών μας να βρεθούν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα, αλλά στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών μας αξιών και αρχών, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε δύσκολους καιρούς».

«Είναι αλήθεια αυτό που είπατε, ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν πάντα εκεί και η Ελλάδα ήταν πάντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την αρχή», είπε ο κ. Γιάγκλαντ. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, μπορούν να λυθούν μόνο τηρώντας τα πρότυπα της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο κ. Γιάγκλαντ αναφέρθηκε και στη συνεισφορά της Ελλάδας στο να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έμφαση στα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραπέμποντας σε σχετικά πρωτόκολλα που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, όπως, μεταξύ άλλων, εκείνο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Γιάγκλαντ αναφέρει ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι θα πάει στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις 22 Ιουνίου.