Αβραμόπουλος: Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τους... φορητούς υπολογιστές

Αβραμόπουλος: Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τους... φορητούς υπολογιστές
Ενημερώθηκε: 14/05/17 - 15:49

Στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μεταξύ του Επίτροπου Αβραμόπουλου, Ευρωπαίων υπουργών (Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μεγάλη Βρετανίας) και του Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. John Kelly σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης μεταφοράς φορητών υπολογιστών στις καμπίνες των επιβατικών αεροπλάνων σε πτήσεις από την Ευρώπη, αναφέρεται σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φορητοί υπολογιστές και tablets στις καμπίνες αεροπλάνων που πραγματοποιούν πτήσεις προς τις ΗΠΑ από δέκα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και τη Βόρειας Αφρικής.

Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε την ίδια απαγόρευση για πτήσεις από έξι χώρες, που δεν συμπίπτουν με τους περιορισμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν σε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια πιθανή επέκταση της απαγόρευσης.

Ο Yπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κ. John Kelly αναμένεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευρωπαίους υπουργούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης Trump να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επεκταθεί η απαγόρευση της μεταφοράς φορητών υπολογιστών στις καμπίνες των αεροπλάνων σε πτήσεις από την Ευρώπη, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη ειδοποίηση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος σε δήλωσή του στη WSJ ανέφερε ότι η επικοινωνία με τον κ. Kelly ήταν «ειλικρινής και εποικοδομητική» και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μοιράζονται με τους Ευρωπαίους εταίρους τους κάθε πληροφορία σχετικά με τρομοκρατικές απειλές, καθώς "οι τρομοκράτες στρέφονται εξίσου εναντίων όλων μας".

"Προσκαλέσαμε τον κ. Kelly να έρθει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ τόνισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, με μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και που θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδεύετε στις ΗΠΑ; Ξεχάστε τις ηλεκτρονικές συσκευές...