Β. Κόκαλης: Δε θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη αποχώρησης από την κυβέρνηση

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη αποχώρησης από την κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 14:30

Τη θέση του τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, Μια κίνηση που δεν είναι άσχετη με όσα διεμέιφθησαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και τις πιέσεις Καμμένου. Αφήνει νει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη αποχώρησςη από την κυβέρνηση.

Ο Βασίλης Κόκκαλης υπενθύμισε την πρόθεση του να καταψηφίσει τη Συμφωνία εντείνοντας έτσι τη σύγχυση που προκαλεί η βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία, μιας και εκτιμήσεις και πληροφορίες έφεραν τον κ. Κόκκαλη διατεθειμένο να στηρίξει τη Συμφωνία.

Ο κ. Κόκκαλης με δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και πολύ περισσότερο από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, είχα καταστήσει σαφές με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο πως διαφωνώ και πως δεν θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία εάν και εφόσον έλθει προς κύρωση από την ελληνική βουλή. Η παραπάνω στάση μου ήταν, παραμένει και θα είναι εσαεί, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Σε περίπτωση δε, που τεθεί ζήτημα συνέχισης της κυβερνητικής θητείας μέχρι το πέρας του χρόνου που επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι κάτι που θα σταθμιστεί στον κατάλληλο χρόνο».