Δούρου για συλλαλητήριο: Όσοι είναι απέναντι από την συμφωνία των Πρεσπών, προτείνουν τη συντήρηση μιας εκκρεμότητας

Τα δικά της σχόλια για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, έκανε η Ρένα Δούρου, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook
Ενημερώθηκε: 20/01/19 - 22:49

Τα δικά της σχόλια για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, έκανε η Ρένα Δούρου, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι δεν ανέφερε το παραμικρό για το πλήθος του κόσμου που διαδήλωσε στο Σύνταγμα, αλλά ούτε και για τα επεισόδια με τα χημικά που αμαύρωσαν την διαδήλωση, παρά μόνο επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σπέρνουν τον διχασμό και το μίσος.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κας Δούρου:

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να βάλει τέλος σε μια εθνικά επώδυνη εκκρεμότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι είναι απέναντι προτείνουν απλά τη συντήρησή της.

Η απόφαση της κυβέρνησης ανασυνθέτει την πολιτική πραγματικότητα. Παραμερίζει τα στεγανά, τα ιστορικά συμπλέγματα, τις φοβίες. Υπερβαίνει την υστερία της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αυθόρμητες και σεβαστές εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων.

Ο λύκος όμως φαίνεται, κάτω από την προβιά.

Μαζί με τα Μνημόνια, αφήνουμε πίσω και την εποχή των εξαρτήσεων. Η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα. Απελευθερώνει την κρίση των βουλευτών. Λειτουργεί ανασχετικά στη λογική των κομματικών στεγανών, που επένδυσαν συστηματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα κόμματα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Το πολιτικό προσωπικό του χθες που επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους»