Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ — Νέες αιχμές Κασσελάκη: «Δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου»

 
kasselakis-axtsioglou

Ενημερώθηκε: 22/09/23 - 20:00

Στα άκρα οδηγείται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της - σκληρής όπως διαφαίνεται - εσωκομματικής μάχης της Κυριακής. Σαφείς αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άφησε ο Στ. Κασσελάκης, με νέο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε σε σχόλια που έχει δεχθεί, όπως μεταξύ άλλων ότι είναι άσχετος περί πολιτικών θεμάτων.

«Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική.
Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Στην ερώτηση «να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική», ο Στ. Κασσελάκης απάντησε:

«Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή.
Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές:
-όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
-όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ
-όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια».

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ότι «δεν είναι πατριώτης» και έχει κρυφή ατζέντα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Σ. Κασσελάκης απάντησε επικαλούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Φίλη.

«Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα.Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ