Γ. Γεραπετρίτης για Ρ. Σούνακ: Ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει

 
gerapetritis london

Ενημερώθηκε: 28/11/23 - 17:08

Την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, αλλά και θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία, προκάλεσε η διπλωματικά απρεπής κίνηση του πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει αιφνιδιαστικά την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ντάουνινγκ Στριτ σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε ως σημαντικές τις σχέσεις Ελλάδας, και Ηνωμένου Βασιλείου. Διπλωματικές πηγές συνδέουν τις εξελίξεις, με την άρνηση του Λονδίνου στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα θέμα που αναμενόταν να θέσει στη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από την πλευρά του σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τη στάση του Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο LSE λέγοντας ότι «ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει».

Ακόμα ανέφερε ότι «σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι η ακύρωση προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω σε αυτό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε».

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ