Γεροβασίλη: Η ονοματολογία που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του ΠτΔ

Γεροβασίλη: Η ονοματολογία που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του ΠτΔ
Ενημερώθηκε: 12/01/20 - 14:09

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News" αναφερόμενη στο πρόσωπο του Προέδου Δημοκρατίας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές επισημαίνει: «η ονοματολογία που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης μέσω "χρησμών" και διαρροών δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας"» και υπογραμμίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και είναι συνεπής με τη συνολική μας στάση».

Αποτιμώντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η κυρία Γεροβασίλη δηλώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή μας» και προσθέτει «δεν αποτελεί στάση ευθύνης η αποσιώπηση του γεγονότος πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν καταδίκασε την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και τις παράνομες ενέργειές της».

Σύμφωνα με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «Στάση ευθύνης, αντίθετα, συνιστά η άσκηση του θεσμικού μας καθήκοντος να ελέγξουμε τη στάση και τις παραχωρήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τις ΗΠΑ, καθώς και τα όποια ανταλλάγματα έλαβε αντί αυτών των πρωτοφανών παραχωρήσεων" και προσέθεσε "αυτό πάντως που έγινε σαφές στον κ. Μητσοτάκη είναι πόσο φίλος είναι ο κ. Τράμπ με τον κ. Ερντογάν».

Επίσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να εξηγήσει την επιλογή του χρόνου της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», «γιατί έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της εκτέλεσης Σουλεϊμανί» και «πως προχώρησε στην αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ χωρίς να δοθεί από τον πρόεδρο Τράμπ σαφές μήνυμα έναντι των τουρκικών απειλών;».