Η ΝΔ ζητεί να ελεγχθεί το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες

Η ΝΔ ζητεί να ελεγχθεί το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες
Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 23:54

 Μετά τις καταγγελίες της εφημερίδας "Τα Νέα" σχετικά με δηλωμένες ή όχι κατασκευαστικές εταιρείες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα το βράδυ, η ΝΔ έφερε το θέμα στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

 Το θέμα, έθεσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος υποστήριξε πως εξ αιτίας της διάστασης που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''Τα Νέα'', η Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται σε αυτό και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

 Έτσι αποφασίσθηκε ομόφωνα το θέμα να συζητηθεί στην Επιτροπή κατά την ερχόμενη συνεδρίασή της , η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Κάτι που ήταν εισήγηση και του Νικήτα Κακλαμάνη.

 Το Μαξίμου είχε αντιδράσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας, όσον αφορά στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην τεχνική εταιρεία "Αγνάντι", αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει εγκαίρως στο πόθεν έσχες (για την χρήση του 2008) τη μεταβίβασή των μετοχών της εταιρείας.

 Η εφημερίδα είχε υποστηρίξει, πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εταιρεία στο πόθεν έσχες του, μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, καθώς και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση των μετοχών. Είχε θέσει δε και ερωτήματα για μια δεύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην οποία, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός ήταν και σε αυτή μέτοχος.

 Μετά τις εξελίξεις αυτές, η Επιτροπή καλείται να συζητήσει, εάν θα πρέπει να διερευνήσει, το κατά πόσον οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα ή εάν υπάρχουν σκιές.

 Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, που διερευνά επίσης η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως έγινε γνωστό, ο εκδότης- δημοσιογράφος ζήτησε και πήρε προθεσμία μιας ακόμα εβδομάδας, για να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παραστατικά, που έλειπαν από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.