Κ. Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε σε εσωτερικά πολιτικά» της Βρετανίας

 
mitsotakis

Ενημερώθηκε: 29/11/23 - 22:51

Στο διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση τους, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, όταν ολοκληρώθηκε η τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για την κίνηση του Βρετανού ομολόγου του και απάντησε χαριτολογώντας ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου». «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μαξίμου για Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει, ανέφεραν νωρίτερα την Τετάρτη κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή.

Μιλώντας σήμερα από το βήμα του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο Σούνακ άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος πως ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν», δήλωσε αναφερόμενος και στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ