"Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" χαρακτηρίζει τη στάση των Σκοπιανών ο Τσίπρας

"Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" χαρακτηρίζει τη στάση των Σκοπιανών ο Τσίπρας
Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 18:24

"Αιχμηρά βέλη" εναντίον των Σκοπίων εξαπέλυσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την στάση του στην Ειδομένη, ενώ έκανε σαφή αναφορά και στην παράνομη δράση ορισμένων ΜΚΟ.

«Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτού του πολιτισμού» χαρακτήρισε συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την επίθεση των Σκοπιανών αστυνομικών εναντίον των προσφύγων στην Ειδομένη και τόνισε ότι περιμένει να δει τη στάση του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας αν έχουν να πουν κάτι γι αυτές τις συμπεριφορές.

Για την δράση κάποιων ΜΚΟ τόνισε: «Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών μας, βρίσκουμε απέναντί μας ορισμένες ΜΚΟ που προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ειδομένη, αδιαφορώντας για το συμφέρον τους» δήλωσε. «Ορισμένες από τις οργανώσεις αυτές προσπαθούν να πάρουν κονδύλια παρά να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το κλείσιμο των συνόρων είναι μια πραγματικότητα που η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει, και κάνει αγώνα δρόμου να πείσει τους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να περάσουν και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας".

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που τονίζει ότι η Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη είπε ότι «η ελληνική πολιτεία είναι στα πέντε νησιά που δημιούργησε 8.000 θέσεις φιλοξενίας, στις χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης προσφύγων που δημιούργησε, αλλά και στα 90.000 γεύματα ημερησίως που δημιούργησε στους πρόσφυγες. Αυτές οι δηλώσεις δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό».

Σχετικά Θέματα:

Τσίπρας: Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμοστεί η συμφωνία

Ενταση πάλι στην Ειδομένη

Ειδομένη: Τρία παιδιά χτυπημένα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι (βίντεο)

Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι μετανάστες θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές

Θεατές οι ελληνικές δυνάμεις κατά τα επεισόδια στην Ειδομένη, λένε οι Σκοπιανοί

Ειδομένη: Άγριες συγκρούσεις προσφύγων-αστυνομίας της ΠΓΔΜ (βίντεο-φωτο)