Μετά τις απαιτήσεις της τρόικας ο Κατρούγκαλος ''ομολόγησε'' μειώσεις στις συντάξεις των 1.300 ευρώ

 
Μετά τις απαιτήσεις της τρόικας ο Κατρούγκαλος ''ομολόγησε'' μειώσεις στις συντάξεις των 1.300 ευρώ

Ενημερώθηκε: 11/03/16 - 08:05

Χάθηκε ξανά η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης για την προστασία των συντάξεων αφού ο ίδιος ο Κατρούγκαλος μετά τις πρώτες συναντήσεις με την τρόικα παραδέχτηκε ουσιαστικά μειώσεις σε όσους συνταξιούχους εισπράττουν πάνω από 1.300 ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.

«Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή» δικαιολογήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας «στο Κόκκινο». «Δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα», πρόσθεσε επίσης.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αναγνωριστική την χθεσινή συνάντηση με τους θεσμούς, επισημαίνοντας: «Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει».

Μεγάλες αποκλίσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σημειώνονται στα εξής θέματα:

- Στον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα, ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, την εθνική σύνταξη και τους συντελεστές αναπλήρωσης.

- Στη ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»

Στη συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 Η τρόικα τελείωνει το αφορολόγητο των 9.5000 ευρώ – Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Διαβάστε επίσης: