Το μήνυμα Μπακογιάννη για τη "μαύρη επέτειο" της δολοφονίας Αξαρλιάν

Το μήνυμα Μπακογιάννη για τη "μαύρη επέτειο" της δολοφονίας Αξαρλιάν
Ενημερώθηκε: 14/07/16 - 21:08

Σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από τη δολοφονία του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν από την ''17 Νοέμβρη'', στην επίθεση με ρουκέτα κατά του Ιωάννη Παλαιοκρασσά στο Σύνταγμα. Η ρουκέτα των τρομοκρατών σκότωσε τον νεαρό περαστικό και σκόρπισε τον τρόμο στην περιοχή.  

Ήταν 14 Ιουλίου του 1992, όταν η τρομοκρατική οργάνωση είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά με ρουκέτα, κάτι που τελικά είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής.

Σε μήνυμά του στο Facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε φωτογραφία που τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίθεση στις 14 Ιουλίου 1992 και έγραψε:

Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα μόλις 44 ετών. Με την οικογένεια του, ίσως και με τα παιδιά του. Με τις αγωνίες, τους φόβους και τις ελπίδες που μοιραζόμαστε όλοι. Κάποιοι του έκοψαν την ανάσα. Κι όμως, το μίσος, η βία και η αδικία ζουν ακόμα. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς μας δεν είναι μόνος, ότι το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους, ότι ο πόνος του ενός είναι πόνος όλων μας. Ως εδώ!

Δείτε την ανάρτηση: