ΝΔ: Αν θέλει ο Τσίπρας debate ας προκηρύξει εκλογές

ΝΔ: Αν θέλει ο Τσίπρας debate ας προκηρύξει εκλογές
Ενημερώθηκε: 17/01/19 - 20:03

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές». Αυτό απαντά με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφορικά με την πρόσκληση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τηλεοπτική αντιπαράθεση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμα ότι αν θέλει ο πρωθυπουργός debate να το κάνει «με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωσητης ΝΔ αναφέρει:

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος. 

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του.

Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. 

Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».