Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στην Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσία του Θεοδωράκη

Διακομματική συνάντηση με αφορμή την Παιδεία
Ενημερώθηκε: 12/09/16 - 22:45
Της Ευτυχίας Αδηλίνη

Ένα ακόμα άνοιγμα στην Άννα Διαμαντοπούλου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας το απόγευμα, μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου, στην παρουσίαση του βιβλίου, του Αντιπροέδρου της "Δράσης" Τάσου Αβραντίνη με τίτλο «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μία γάτα που γαβγίζει» είπε ότι το κόμμα του θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του για την παιδεία, κομμάτι από τον δικό της νόμο.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, εκτός από αντιπρόεδρος της "Δράσης" του Στέφανου Μάνου, ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το "Ποτάμι" στην Α΄ Πειραιά, στις τελευταίες εκλογές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνης Γεωργιάδης (ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς την πλευρά Μητσοτακη, με τον οποίο οι σχέσεις τους δεν είναι ιδιαιτέρως θερμές), ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στελέχη και βουλευτες της ΝΔ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Θανάσης Μπούρας, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γιώργος Καλαντζής, ο Μανώλης Μαυρομάτης, ο Νίκος Καντερές, οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, Ιάσων Φωτήλας και Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Στέφανος Μάνος, ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης, (ο οποίος ειναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στη ΝΔ αν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην βάση του κόμματος) και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, κ.α.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την, ότι κατάργησε το Νόμο Διαμαντοπούλου και ότι «εφαρμόζει όλα τα νεομαρξιστικά της απωθημένα στον πολύπαθο χώρο της παιδείας». Ενώ παράλληλα καυτηρίασε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης, τόσο για τη δευτεροβάθμια, όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταλήγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατεδάφισε όποια ουσιαστική προσπάθεια μεταρρύθμισης έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων αλλά και την ανάγκη διασύνδεσης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας