Νέο "όχι" ΠΑΣΟΚ στον εκλογικό νόμο - Βολές στο Μαξίμου για παιχνίδι με την Χρυσή Αυγή

Νέο "όχι" ΠΑΣΟΚ στον εκλογικό νόμο - Βολές στο Μαξίμου για παιχνίδι με την Χρυσή Αυγή
Ενημερώθηκε: 13/07/16 - 16:46

 

 Επιμένει στην καταψήφιση του νέου εκλογικού νόμου το ΠΑΣΟΚ με το καινούργιο "όχι" της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά παρά τις οχλήσεις της κυβέρνησης.

 «Η πρόταση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή» επισημαίνει μάλιστα η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The caller, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

 H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, όπως είπε, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στον διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής.
 «Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast track» ξεκαθαρίζει.

 Σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα. «Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα» επιμένει.

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΣΥΡΙΖΑ: "Η Φώφη Γεννηματά επιλέγει το κρυφτό για τον εκλογικό νόμο"

 Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε εκλογικό νόμο με δόσεις