Ο υπουργός Νίκος Τόσκας έλαβε 13η σύνταξη

13Η ΣΥΝΤΑΞΗ: Όλοι και περισσότεροι προστίθενται καθημερινά στη λίστα των βουλευτών που έλαβαν την 13η σύνταξη
Ενημερώθηκε: 06/04/17 - 21:58

13Η ΣΥΝΤΑΞΗ- Όλοι και περισσότεροι προστίθενται καθημερινά στη λίστα των βουλευτών που έλαβαν την 13η σύνταξη.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος έλαβε το επίδομα ως συνταξιούχος-στρατιωτικός.

 

Ο κ. Τόσκας, που έχει αποστρατευτεί εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει ως εκλεγμένος βουλευτής μειωμένη κατά 70% σύνταξη. Έτσι στο πληροφοριακό σύστημα παρουσιάζεται να λαμβάνει κάτω από 800 ευρώ με αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να λάβει το έκτακτο βοήθημα.

"Ο Νίκος Τόσκας επέστρεψε το επίδομα"

Κύκλοι του υπουργού, υπογράμμιζαν ότι «αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έλαβε το επίδομα των 300 ευρώ επικοινώνησε με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και το επανακατέθεσε στον ΕΦΚΑ» και τόνιζαν ότι «σημείωμα ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό του δεν έλαβε ποτέ, καθώς το σύστημα το έβαλε αυτοματοποιημένα». Συνεχίζοντας, σημείωναν ότι «όταν ανέκυψε το θέμα με τον Μάκη Μπαλαούρα, έλεγξε το λογαριασμό του».

Και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έλαβε επίδομα 

 

Όμως και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος έλαβε 13η σύνταξη που όπως ανέφερε δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως κοινωνικά συσσίτια, σε εκκλησίες και ρακοσυλλέκτες, 

Η επίσημη δήλωση του κ.Γιακουμάτου: 


«Η κυβερνητική ανικανότητα , η προχειρότητα , η ανάγκη της κυβέρνησης για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις οδήγησε τα Χριστούγεννα του 2016 στη καταβολή ενός επιδόματος φιλανθρωπίας που βαπτίστηκε 13η σύνταξη, χωρίς έλεγχο, εισοδηματικά κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις και έλαβα το επίδομα χωρίς να το αιτηθώ , χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να το ξέρω , χωρίς να το περιμένω και ως γνωστόν χωρίς να το έχω ψηφίσει στη Βουλή.

Τα Χριστούγεννα όπως σταθερά κάνω κάθε χρόνο , και είναι γνωστό αυτό, ενίσχυσα το δίκτυ αλληλεγγύης προς αδύναμους συμπολίτες, που σταθερά διατηρώ για πολλά χρόνια χωρίς να το δημοσιοποιώ. Έτσι αυτά τα λεφτά όπως και άλλα από προσωπικά και οικογενειακά εισοδήματα διατέθηκαν για τα κοινωνικά συσσίτια ενοριών σε όλη την Αττική αλλά και σε σωματεία που υποστηρίζουν την επιβίωση αδύναμων συμπολιτών μας, τα οποία ανέρχονται σε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που έλαβα. Ενδεικτικά αναφέρω ενορίες σε Περιστέρι, Καματερό, Αγ. Βαρβάρα και το σωματείο των ρακοσυλλεκτών , ένα σωματείο που έχει ως μέλη του βιοπαλαιστές και αγωνιστές της ζωής.

Δεν κοινοποιώ από θέση αρχής τις ευχαριστήριες επιστολές των ενοριών και των σωματείων αλλά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προς τεκμηρίωση και μόνο των λεγομένων μου, που αποδεικνύουν ότι διέθεσα δεκαπλάσια από τα λεφτά που έλαβα σε δράσεις αλληλεγγύης.

Προέρχομαι από μια φτωχή γειτονιά της Αττικής, πάλεψα όπως και δεκάδες άλλες χιλιάδες της γενιάς μου για τη βελτίωση της ζωής μας σπουδάζοντας και δουλεύοντας σκληρά, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε προσπαθώ να ενισχύω τους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση τους».


Σχετικά Θέματα:

Μ.Μπαλαούρας: Συντροφικά μαχαιρώματα για την 13η σύνταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ: Άδικη η επίθεση στον Μπαλαούρα, αλλά πήρα κι εγώ 13η σύνταξη!

Η πρόκληση με την 13η σύνταξη του Μάκη Μπαλαούρα