ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την επιλογή των 35 υποψηφίων ευρωβουλευτών — Έως τις 8 ανοιχτές οι κάλπες

 
ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την επιλογή των 35 υποψηφίων ευρωβουλευτών

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 14/04/24 - 16:37

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Ευρωκλογές.

Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία για το ευρωψηφοδέλτιο θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ και εάν χρειαστεί θα υπάρξει και παράταση.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 γιατί τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζουν σήμερα σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψηφίζουν με φυσική παρουσία επιλέγουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ