Θ. Πλεύρης: Επαναξιολόγηση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα

 
Θ. Πλεύρης: Επαναξιολόγηση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα

Ενημερώθηκε: 22/11/21 - 11:26

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και συμπλήρωσε «ούτε επιθυμούμε, ούτε σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πέραν των υγειονομικών».

Τα νέα μέτρα κατά της Covid-19 που ισχύουν από σήμερα στη χώρα, πρόκειται να επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι όσοι πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης των ειδικών, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Επιπλέον, επισήμανε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν έχουν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται επίσης πλήρως εμβολιασμένοι σε όποια χώρα και αν έκαναν το εμβόλιο, αρκεί το σκεύασμα που έλαβαν να έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

«Όχι» σε επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ο κ. Πλεύρης ήταν μάλιστα κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

«Η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλουν στην αναχαίτιση του κύματος της Covid-19, ενώ – όπως είπε – το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει.

«Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown»

Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει γενικό lockdown. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί να περιοριστεί επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.