Τρ.Μηταφίδης: Στην Βενεζουέλα δεν έχουν δικτατορία

Τρ.Μηταφίδης: Στην Βενεζουέλα δεν έχουν δικτατορία
Ενημερώθηκε: 21/04/17 - 18:40

Δεν χάνει την στήριξη των μελών της κυβέρνηση, ο ηγέτης της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης πως στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά σημείωσε πως υπάρχει κρίση και σύγκρουση και τόνισε πως είναι επικίνδυνο να εξισώνονται τα γεγονότα της Βενεζουέλας με την «μαύρη περίοδο» της Χούντας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μηταφίδης υπερασπίστηκε επίσης την τοποθέτηση που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής υπέρ της Βενεζουέλας και το καθεστώς Μαδούρο σημειώνοντας πως «δεν γίνεται να κατηγορούμαι επειδή υπερασπίστηκα τις επιτυχίες της μπολιβαριανής επανάσταση αναφερόμενος σε στοιχεία του ΟΗΕ».

Αν και τάχθηκε αντίθετος με «κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και καταστολή του λαού» επέκρινε και αυτούς που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη, πάντως, η Βενεζουέλα «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένατος νεκρός στις διαδηλώσεις στο Καράκας- Συγκλονίζει η «La Dama» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βουλή απέρριψε το αίτημα της ΝΔ για καταδίκη Μαδούρο

Τσίπρας για επέτειο 21η Απριλίου: Οφείλουμε να επαγρυπνούμε!

Παππάς: Στελέχη της ΝΔ συμπαθούντες της Χούντας να δηλώσουν μετάνοια!