Τσίπρας: «Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις» ενόψει ευρωεκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσίπρας: «Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις» ενόψει ευρωεκλογών
Ενημερώθηκε: 03/03/19 - 01:43

«Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου», εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στόχος είναι «να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της ακροδεξιάς και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία».

Προσέθεσε, δε, ότι «πρόκειται για απεύθυνση πλατιά, προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θεωρεί πώς θα κάνει η Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα περί μεγάλου καλέσματος στις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο για διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στην πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά τον ανασχηματισμό και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν σχετικά με τον σχεδιασμό του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Αν και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα στην συνεδρίαση, εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το «πράσινο φως» προκειμένου να είναι υποψήφιος έχει ήδη πάρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κομματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα κατατεθεί το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα λίστας» και ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά, με «σταυρό».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: